Silicia og Egadi-øyene

De aller fleste øyene i dette området er ubebodd, og med usjenerte strender og grotter som bør utforskes. Her er vannet krystallklart, med vakker vegetasjon. Snorkling anbefales på det sterkeste.

PROGRAM:
Mandag:
Ombordstigning om morgenen. Når alle er innlosjert i lugarene, drar vi til markedet for å handle inn for uken. Etterpå settes det seil for Levanzo, hvor man kan kjøle ned med en forfriskende dukkert. Om kvelden er det middag ombord og muligheter for å bli kjent med resten av mannskapet.

Tirsdag:
Etter frokost er det tid for en fottur til Grotta del Genovese, hvor man kan se hulemalerier fra den tiden Egadi fortsatt var landfast med Sicilia. Etter turen er det lunsj om bord i båten før dere setter seil mot Marettimo. Om kvelden er det lagt opp til smaking av forskjellige tunfisk produkter.

Onsdag:
Vi utforsker mer av Marettimo og besøker noen av de over 300 grottene som er på øya. Etterpå er det tilbake til båten for en forfriskende Tramontana grenadine. Bading står og på programmet, og vi har luksusen av å kunne velge mellom flere strender. Om kvelden anbefaler vi restaurantene Timone, Veliero eller en nydelig hummer-bisque hos Carrubo (bør reserveres på forhånd).

Torsdag:
Dersom vinden er med oss setter vi kursen mot Favignana. Om ettermiddagen drar vi til Marsala, kjent for sin DOC vin, hvor den middag med Sicilianske spesialiteter står på menyen. Etterpå tar vi en liten spasertur i det historiske sentrum. Ønsker man å besøke en av natt klubbene langs kysten er det mulighet for det og.

Fredag:
Før vi forlater marinaen er det nærmest et must å besøke det historiske Cantine Florio, eller om man foretrekker, de romerske ruinene av Selinunte eller Satyren av Mazara. Etterpå setter vi seil mot Favignana, og ankrer opp i den fortryllende bukta Prevetoh der det blir middag om bord og et nattlig bad for de som ønsker det.

Lørdag:
Først frokost, deretter går turen til Tonnara Florio, en av de eldste stedene hvor fiskerne leverte dagens fangst med tunfisk, og en av de viktigste og best bevarte i regionen. Etterpå utforsker vi den gamle utkikksposten til marinen, hvor vi får en fullkommen utsikt over Favignana. Eventuelt kan man leie en sykkel eller moped for å utforske øya på egen hånd. Om kvelden anbefaler vi at dere tar middagen på «La Bettola».

Søndag:
Vi står tidlig opp og seiler tilbake til Trapani. Ilandstigning innen kl. 12. Ønsker du å forlenge oppholdet ditt i byen anbefaler vi at du besøker Cantina Siciliana i Via Giudecca eller Trattoria Paradiso på det gamle fiskemarkedet.

Litt info:
Båten består av 4 doble lugarer, to enkeltlugarer og 4 bad på deling. Båten seiler ukentlig fra 28 april til 20 oktober, og har plass til 8-10 personer. Mannskap består av en skipper og en som har ansvar for kjøkkenet, med hjelp fra gjestene.

Pris på forespørsel